Akčný Ján

Sobotné popoludnie 24.6 2023 patrilo  športu, zábave a adrenalínu. 

Jánske ohne organizátori- Obecný úrad, O.Z.Oriešky, členovia DHZ spojili tento rok s pokusom o vytvorenie ustanovujúceho  rekordu v stavaní  najvyššej veži z pivných debničiek. 

64 detí súťažilo v rôznych kategóriách od behu, skákanie vo vreci ,lezení na lezeckej stene, v hasičskej disciplíne, slack-line, lanovke, rebríku.

47 súťažiacich   bojovalo v pokuse o vytvorenie slovenského rekordu.

Svoju šikovnosť predstavila mladá cvičiteľka psíkov. Svojou ukážkou zaujala malých i veľkých.

Jazdu na koníkoch si vyskúšali všetky deti. Hasiči si pripravili parádnu lanovku, na ktorú sa každoročne tešia všetky deti. Jánsky oheň zapálili 3 generácie Jánov. Do tanca nám hrali naši miestni muzikanti zo skupiny Oriešky. Bol to krásny deň aj keď nám občas popršalo. 

Ďakujem  všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnému zorganizovanie podujatia.

Viac fotografií nájdete na stránke obce.


Akčný Ján

Srdečne pozývame veľkých, malých športovcov aj nešportovcov. Príďte sa zabaviť, trošku posúťažiť . Vrámci podujatia sa pokúsime o zapis do slovenských rekordov. Večer zapálime vatru a aj pospievame


Posledná sobota bola u nás akčná...

Ráno sa rozbehlo 25 bežcov a rozkráčalo 16 chodcov. Štrnásti z Tepličky, a ostatní po trase na Levočskú horu. Myslím, že  väčšina môže byť na seba hrdá, lebo prekonali svoje maxima. Všetci bezpečne dorazili za krásneho počasia.

V cieli nás čakali ďalší priatelia, ktorí toto podujatie chodia podporiť. Po občerstvení a krátkom oddychu sme duchovne načerpali zo svätej omše, ktorú páni kapláni odslúžili za Vlada, pre ktorého bolo venované celé podujatie.
Srdečne ďakujeme organizačnému tímu, zboríku z Lieskovan, pánom kaplánom a všetkým účastníkom.

Večer sme presedlali zo športu na tradíciu. Stavali sme Máj. Dnes už to nie je tak bežné, stavať dievčatám máje ako ešte v nedávnej minulosti, ale aj za toto zachovanie tradície sme vďační. Dievčatá nachystali občerstvenie v podobe výborných koláčikov, vyzdobil mašľami veniec aj Máj a chlapci ho potom postavili. Na harmonike nám zahral ujo Pačnár, tak sme si fajne zaspievali. Ľudia z dediny sa opäť stretli a porozprávali. Bol to parádny deň. Vďaka Bohu.

Viac fotografií dostupných tu : beh , stavanie Mája


Behom krokom na Levočskú horu


Stalo sa už tradíciou, že toto podujatie je aj pre turistov, nie len pre bežcov. Taktiež ho spájame s benefíciou. Tentokrát pobežíme pre Vlada. Vlado je nevidiaci mladý muž, ktorý býva v Levoči. Je šikovný, aj snaživý ale bojuje aj s epilepsiou a rakovinou čo ho brzdí v napredovaní. Môžeme na neho myslieť vo svojich modlitbách, v námahe behu, ale aj pri zaplatení dobrovoľného štartovného, ktoré mu celé odovzdáme. Štartovné je možné zaplatiť v cieli.

Viac o Vladovi tu.

Toto je bežecko-turistické podujatie nie pretek. Štart behu je na šiestich miestach. Každý si môže vybrať, koľko zvládne. V tabuľke na plagáte je napísané miesto štartu s počtom km. V mape si následne môžete nájsť miesto štartu a smer trate. V prípade že chcete vyštartovať niekde inde, napr. Sp. Hrhov alebo Harichovce a potom sa pripojíte na trať, je to možné po tel. dohode.
Na štarte dostanete štartovné číslo a organizátorom tu môžete odovzdať svoje suché veci (na
prezlečenie po behu). Každý beží na vlastnú zodpovednosť, v otvorenej prírode a cestnej premávke, kde je povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky.
Na každom stanovišti, resp. mieste štartu bude pripravená voda a niečo na posilnenie. Cieľom behu je bazilika na Levočskej hore. Bude tam pripravené miesto na prezlečenie a opláchnutie sa.
Po dobehnutí všetkých bežcov a krátkom oddychu, bude sv. Omša, cca o 13:00, po ktorej bude pripravené občerstvenie.
Bežci mladší ako 18 rokov musia priniesť vyplnené tlačivo s podpisom rodiča, v ktorom súhlasí s
behom svojho dieťaťa, respektíve pobežia s rodičmi.
Registrácia je povinná do 23.5. z organizačných dôvodov na mail: stefankapusta@centrum.sk (meno, priezvisko, miesto štartu a tel. č.)
V prípade potreby prepravy na štart alebo späť z Levočskej hory, ale aj v prípade iných otázok volajte
na tel.č. 0904 114 172.
Beží sa po rôznom teréne: asfalt, tráva, pole, les, kameň a za každého počasia. Je potrebné sa na to pripraviť. Je vhodné mať pri sebe mobilný telefón. Ak bude pekne, môžeme sa tešiť, a ak bude ťažko, tak tú námahu môžeme obetovať na nejaký úmysel.


Všetkým prajeme príjemný športový a duchovný zážitok.


Pozývame vás na dobrodružné poobedie, ktoré sa bude konať 22.4.2023 o 18:00 v kultúrnom dome v Lieskovanoch.

Filip Stripský nám porozpráva o svojich zážitkoch pri prechode paficikou hrebeňovkou z Mexika do Kanady.


8. Foršting race. 4. kolo Slovenského pohára v drytoolingu

Myslím, že každému kto bol v sobotu vonku, musí byť jasné ako to asi vyzeralo aj na forštingu.

Cesty vyskladané z ťažkých krokov, znásobené náročným počasím, preverili všetkých 37 lezcov. Dvadsaťdva hobbytov , teda hobby lezcov, súťažilo v šiestich kvalifikačných cestách, z ktorých šesť mužov a štyria veteráni s plným počtom bodov postúpili do finále, v ktorom najlepšie obstál Miroslav Strihala z Poľska a z mužov Juraj Manduch. Medzi hobby ženami, najlepšie liezla Veronika Kuhejdová. Profíci liezli v troch ťažkých zdvojených cestách. Do finále išli šiesti muži a všetkých päť žien. Najlepšie zo žien liezla Majka Šoltésová, ktorá zvládla aj ťažké zavesené prekážky a po 18 isteniach a 31 chytoch skončila na čas. Z mužov sa najďalej prebojoval Emil Fraštia, ktorého o jeden chyt ďalej zradil nepríjemný spoďák v malej dieročke. Týmto víťazstvom aj potvrdili prvenstvo v Slovenskom pohári, ktorého ročník 22-23 sme ukončili v Lieskovanoch.

Veľká vďaka ističom, časomeračom a celému organizačnému tímu, ktorý tiež poriadne vymrzol. Vďaka patrí aj sponzorom: SHS JAMES, Iames KK, O.Z. Oriešky, O.Ú. Lieskovany, Majster centrum s.r.o. SNV, Autodoprava Bakoš s.r.o. M.K.M. SK s.r.o. Jozef Beňa. Krišpin dolina -Kristína Rusňáková, Bývame zdravo r.d., Iva Strelová, Fusakle sk, Zuzka Kapustová.

Viac fotografií sú v albume od Erika Rabatina: https://www.facebook.com/media/set?vanity=erik.rabatin...


 

Foršting Race

Štvrté kolo slovenského pohára v drytoolingu sa uskutoční 4.2.2023 v Lieskovanoch v réžii O.Z.ORIEŠKY a ŠK IAMES KEŽMAROK.

Kategórie budú profi- muži aj ženy a hobby- muži aj ženy, veteráni a juniori - uvidíme podľa účasti, šikovných určite oceníme.

Kto sa zaregistruje do 31.1. získa ku registrácii šatku zdarma.

Štartovné je 10€ člen James, 12€nečlen. Guláš, čaj je v cene.

Tešíme sa na vás.